Veckans lunch v.36 - Restaurang & Kafé Ångkvarnen

Veckans lunch v.36

Veckans lunch v.36

Måndag: 
Fläskfilégryta med kött från Västerslät. Med champinjoner, lök, vitlök, senap och grädde. Serveras med hasselbackspotatis och svartvinbärsgelé.

Tisdag:
Biff à la Lindström med färs från Mysinge. Serveras med persiljesmör, skysås och helstekt Solmarkapotatis.

Onsdag:
Mozarellafylld öländsk kycklingfilé med soltorkade tomater och basilika. Serveras med pestosås och friterad klyftpotatis från Solmarka.

Torsdag: 
Böngryta på nötkött från Mysinge med tomat, lök, vitlök och grön paprika. Serveras med ris och örtaioli. 

Fredag:
Helstekt benfri västerslätkotlettrad. Serveras med fransk senapssås och rostad Solmarkapotatis.

Veckans fisk:
Havets wallenbergare med skirat smör, gröna ärtor, rårörda lingon och potatispurè. 

Veckans vegetariska:
Bakade sötpotatis med fetaost, rostade kikärtor, och örtaioli. 

Alltid på menyn/ helgmeny:

Köttbullar av färs från Västerslät och Mysinge. Serveras med gräddsås, rårörda lingon och kokt Solmarkapotatis. 129 kr.

Ugnsstekt kycklingfilé från Öland med bearnaisesås, rostade grönsaker och potatisgratäng. 129 kr 

Ovan inklusive: salladsbuffé, bröd, smör, frukt, vatten/ bubbelvatten, kaffe från Balck och liten godbit. 

Ekologiska pannkakor med ekologisk grädde och sylt. 22 kr/ st.

Baguetter med räkröra eller ost och grönsaker. 89/59 kr.

Frallor, dubbla eller enkla med ost och grönsaker. 35/25 kr.

Salladsbuffé inklusive bröd, smör, frukt, vatten/ bubbelvatten, kaffe från Balck och liten godbit. 109 kr. 

Välkomna till oss! ❤
.
.
.
.
.
.#eko #ekologiskt #närproducerat #mysingekött #kalmarlän #restaurant #jennynyström #dagenslunch #husmanskost
#dagens #restaurangkafeangkvarnen #gofika #balckcoffee #västerslät #matglädje #solmarkagård #wellbeing #ölandschoklad #härbakat #Kalmar #kalmarcity #lunch #fika #takeaway #mat #kalmarlänsmuseum #ångkvarnen#äppelpajvecka #kranmärkt

Gå till toppen