Välkommen på lunch! - Restaurang & Kafé Ångkvarnen

Välkommen på lunch!

Veckans lunchmeny vecka 35.

Måndag:

Ångkvarnens wallenbergare av svenskt kalvkött.
Serveras med potatispuré, gröna ärtor, skirat smör och rårörda lingon. 129 kr.

Tisdag:

Kålpudding av färs från Mysinge och Västerslät. 
Serveras med gräddsås, kokt Solmarkapotatis och rårörda lingon. 129 kr.

Onsdag:

Ugnsstekt kycklingfilé från Öland med bearnaisesås, rostade grönsaker från Solmarka gård och potatisgratäng. 129 kr.

Torsdag:

Fylld ugnsbakad aubergine med färs från Mysinge, lök, tomat, paprika, persilja och mozarella. Serveras med ris och tzatziki. 129 kr.

Fredag:

Stekt rimmat fläsk från Västerslät med löksås och brynta morötter från Solmarka gård. Serveras med kokt Solmarkapotatis. 129 kr.

Veckans fisk:

Stekt panerad torskfilé med dillmajonnäs och citronbakad palsternacka. Serveras med kokt Solmarkapotatis. 129 kr.

Veckans vegetariska:

Krämig risotto med getostgratinerad rödbeta, rostade pumpafrön, honung och parmesan. 129 kr.

Alltid på menyn/ helgmeny:

Köttbullar av färs från Västerslät och Mysinge. Serveras med gräddsås, rårörda lingon och kokt Solmarkapotatis. 129 kr.

Ugnsstekt kycklingfilé från Öland med bearnaisesås, rostade grönsaker och potatisgratäng. 129 kr 

Ovan inklusive: salladsbuffé, bröd, smör, frukt, vatten/ bubbelvatten, kaffe från Balck och liten godbit. 

Ekologiska pannkakor med ekologisk grädde och sylt. 22 kr/ st.

Baguetter med räkröra eller ost och grönsaker. 89/59 kr.

Frallor, dubbla eller enkla med ost och grönsaker. 35/25 kr.

Salladsbuffé inklusive bröd, smör, frukt, vatten/ bubbelvatten, kaffe från Balck och liten godbit. 109 kr. 

Välkomna till oss! ❤
.
.
.
.
.
.#eko #ekologiskt #närproducerat #mysingekött #kalmarlän #restaurant #jennynyström #dagenslunch #husmanskost
#dagens #restaurangkafeangkvarnen #gofika #balckcoffee #västerslät #matglädje #solmarkagård #wellbeing #ölandschoklad #härbakat #Kalmar #kalmarcity #lunch #fika #takeaway #mat #kalmarlänsmuseum #ångkvarnen#äppelpajvecka #kranmärkt

Gå till toppen