À la Carte Meny - Restaurang & Kafé Ångkvarnen

Se vår meny

Se vår beställningsmeny och använd formuläret för bokning.

Förrätter

Persiljerotsoppa

med halstrad pilgrimsmussla, örtolja och hembakat surdegsbröd

125:-

Rödbetor från Solmarka gård

med getost från Hagelstads gårdsmejeri, honung, och rostade pumpakärnor

125:-

Varmrätter

Laxfilé eller Rödingfilé

med säsongens primörer och basilikasås. Serveras med dillslungad Solmarkapotatis

195/245:-

Ångkvarnens kycklingballontine

(ölandskyckling) fylld med örter och svamp. Serveras med calvadossky och pommes Anna

215:-

Helstekt fläskfilé från Västerslät

med konjakgräddsås och säsongen primörer. Serveras med pommes Anna

215:-

Helstekt ryggbiff från Mysinge

med rostad rotselleripuré och madeirasås, samt timjanrostad Solmarkapotatis

295:-

Lammrostbiff från Västerslät

med getostcréme, betor från Solmarka gård och rostad vitlöksky. Serveras med Ångkvarnens potatiskaka smaksatt med örter och Solvändaost från Ölands köksmejeri

255:-

Dessert

Citronmousse

(Glutenfri, nöt- & mandelfri, går att få laktosfri)

65:-

Ångkvarnens lilla ljuvliga

(Havrebotten, gräddkräm, frukt/bär och mandel, nötfri, går att få glutenfri, laktosfri och mandelfri)

75:-

Mörk chokladkaka med whiskey

Serveras med nyslagen vispgrädde (Nöt- & mandelfri, går att få glutenfri och laktosfri)

95:-

Gå till toppen