Kallskänka till Länsmuseet, behovsanställning - Restaurang & Kafé Ångkvarnen

Kallskänka till Länsmuseet, behovsanställning

Kalmar läns museum

Kalmar läns museum är ett av landets största länsmuseum och en stiftelse med ett regionalt uppdrag att levandegöra och bevara kulturarvet. Vår vision Kulturarv i vardagen – berikar och berör är vår grund att stå på. Vår arbetsplats präglas av ett förhållningssätt som bygger på värdeorden samhällsnytta, kunskap och tillsammans. För oss är kulturarv och historieberättande centralt i verksamheten, med berättelsen i fokus skapar vi nyfikenhet och lust att lära mer. Vi arbetar inom fem verksamhetsområden; arkeologi, byggnadsvård, kulturmiljöpedagogik/utställningar, Arkiv-Bibliotek-Samlingar och konservering. Som stödverksamhet till dessa finns kansli- och serviceenheten samt marknadsenheten med bland annat butik, reception och restaurang Ångkvarnen. Vi är runt 90 medarbetare inom våra olika verksamheter. Till besöksmålet Kalmar läns museum kommer runt 90 000 besökare varje år men vi möter desto fler runtom i länet, nationellt och även internationellt.

Vår arbetsplats

Som medarbetare på Länsmuseet är du medskapare på arbetsplatsen. För oss betyder det att du är med och skapar en bra arbetsmiljö. Du ges möjlighet och förväntas att bidra till verksamhetens utveckling och gemenskap genom din kunskap, engagemang och erfarenhet.  Marknadsenheten består av marknad, restaurang/kafé och reception. Nu söker vi en kallskänka på deltid (behovsanställning) till vår restaurang och kafé, Ångkvarnen. Du kommer ingå i restaurang- och kaféteamet som består av kock, kafébiträden och operativ restaurangansvarig.

Arbetsuppgifter

Du kommer att arbeta med sedvanliga arbetsuppgifter i kök och restaurang med fokus på kallskänk. Du kommer att göra salladsbuffé, smörgåsar, sallader m.m. och vid behov bistå varmköket. I rollen ingår även bak och sedvanligt kaféarbete; Servering, ta emot och hantera beställningar, kassahantering och redovisning av kassa, disk, städning och hygienrutiner, lås och larm av fastighet.

Ditt ansvar som kallskänka och som medarbetare på museet är att utifrån rutiner, beställningar och verksamhetens behov se till att utföra de arbetsuppgifter som ligger i rollen som kallskänka. Att vara medarbetare på Kalmar läns museum och att bidra till att vår värdegrund och kultur genomsyrar vårt gemensamma arbete.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har en utbildning eller likvärdig erfarenhet som kallskänka och några års erfarenhet av att arbeta i kök. Du är innovativ och nyfiken på mat och smaker och vill att den ska vara både god och vacker att se på. 

Du är en stabil person som är framåt och vill förmedla kulturen på museet. Du har en förmåga att se vad som behöver göras och kan skapa dig en god överblick över det gemensamma arbetet. Då arbetet innebär kontakt med besökare så har du lätt för att kommunicera och har ett trevligt bemötande. Du inser vikten av samarbete samtidigt som du utför dina arbetsuppgifter självständigt. Du har en förmåga att kunna arbeta brett och ha förståelse för hela verksamheten.  Du klarar av snabba förändringar och samtidigt kunna ta eget ansvar för att sysselsätta dig när det är lugnare. God fysik är viktigt då arbetet innebär mycket stående/gående, lyft och högt tempo. Vi lägger stor vikt vid personlighet och arbetsmoral och hur du skulle passa ihop med övriga medarbetare.

Det är meriterande om du har utbildning eller erfarenheter av bak/konditori. Det är viktigt att du kan förstå och tala svenska då vi är ett litet team och har ett nära samarbete som kräver snabb kommunikation och möter besökare i restaurang/kassa. 

Kompetens kommer alltid först när vi söker nya medarbetare. Vi eftersträvar en jämställd arbetsplats och ser mångfald som en viktig del i vår företagskultur och som aktör inom kulturarvet. I denna rekrytering ser vi gärna manliga sökande.

Villkor

Tjänsten är en behovsanställning på timmar. Schemalagd arbetstid, två helger i månaden, arbete kvällar och helger, vissa vardagar. Mer arbete i samband med storhelger och sommar. Vi reserverar oss för eventuella förändringar som kan ske med anledning av covid-19. 

Vi vill att du söker tjänsten via vårt rekryteringssystem. Vi kan inte ta emot ansökningar till denna tjänst via epost eller i pappersformat. 

Vi vill att du bifogar CV och personligt brev till din ansökan.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen vill vi att du söker tjänsten i vårt rekryteringssystem och inte via e-post eller i pappersformat.

Vi tar gärna emot samtal från dig som är intresserad av jobbet men tackar nej till dig som säljer annonser och rekryteringstjänster.

AnställningsformVisstidsanställning längre än 6 månader
Anställningens omfattningDeltid
TillträdeSnarast, enligt överenskommelse
LöneformEnligt överenskommelse
Antal lediga befattningar1
SysselsättningsgradBehovsanställning
OrtKalmar
LänKalmar län
LandSverige
Referensnummer2021/2
KontaktAndreas Juhl, Markndschef, 0480-451303Karolina Miller, HR-konsult, 0480-451306
Facklig företrädareKommunal, 0480-451319
Publicerat2021-03-31
Sista ansökningsdag2021-04-15

Sök jobbet

Gå till toppen