Balck Kaffe serveras nu hos oss! - Restaurang & Kafé Ångkvarnen

Balck Kaffe serveras nu hos oss!

Välkommen att smaka kaffe från Balck!

BALCK COFFEE
Importerar specialkaffe som står ut från den ohållbara industriproduktionen världen över. Resan från planta till kopp är transparent och tillsammans med producenterna erbjuds hållbart naturkaffe av högsta kvalitet. Bönor rostas i Småländska Kalmar och bryggs av framtidens kaffedrickare.

TRANSPARENS
Genom full spårbarhet från planta till kopp handlas bönorna från enskilda bönder eller kooperativ. Kaffebönderna besöks på deras gårdar runt om i världen för att säkra alla ett bättre kaffe.

HÅLLBARHET
Naturen odlar kvalitet… Det är och kommer alltid vara hållbart! Den stora industriproduktionen och mycket av kaffet på börsen borde omöjligt kallas hållbart när vi står i en nära framtid av kaffebrist. Bönderna som Balck arbetar med vill ALLA odla kvalitet som gynnar botaniken, återväxten, deras egen ekonomi och dessutom vår kopp kaffe.

KVALITÉ
Genom att låta naturen ha sin gång och att i omgångar endast plocka de mogna kaffebären får man ett kvalitativt kaffe. Det kan tyckas självklart men är anledningen till att specialkaffe kan ha så många olika karaktärer! Sämre kvalitet döljer man ofta med en mörk rostprofil som istället smakar bränt, beskt och bittert. Allt kaffe kan klassificeras av domare (Q-graders) mellan 0-100 poäng där specialkaffe hamnar på 80-100 poäng.

Varmt välkommen in på en kopp!

Gå till toppen